Bezig zijn met liefde doet een mens dubbel goed

Iedere dag mediteer ik en focus ik me op een warm en comfortabel gevoel dat ik liefde noem. Ik doe dit twee keer per dag, ’s morgens en ’s avonds. Wanneer ik dit doe voor het slapen gaan ben ik binnen de kortste keren in dromenland, terwijl ik ’s morgens de kans loop terug in slaap te vallen.

Tijdens het focussen op deze aangename warmte denk ik aan de mooie dingen van het leven. Aan de schoonheid van de natuur, aan de mooie dingen die mensen voor elkaar kunnen betekenen. Daarna visualiseer ik een soort warme golf die door mijn lichaam stroomt van beneden naar mijn hoofd en kruin en alles doet tintelen.

Het helpt me. Op deze manier blijf ik positief en sta ik steeds weer stil bij het gevoel van liefde. Ook na een dag waarin ik een wat mindere ervaring met een medemens heb gehad.

Soms kost het echt moeite, als ik vlak daarvoor boos was of verdrietig. Dan moet ik eerst van dat negatieve gevoel af komen voordat ik de warmte weer in mij kan laten stromen.

Het lijkt alsof ik het iedere dag nodig heb mezelf er aan te herinneren dat liefde in mij zit en om mij heen is. Alsof ik mezelf iedere keer wakker moet schudden en zeggen:’ Het is er nog, hoor”.

Door bezig te zijn met liefde in plaats van met negatieve verschijnselen die natuurlijk ook aanwezig zijn, kan ik op dat moment geen aandacht aan negativiteit schenken. Daardoor snijdt het mes aan twee kanten. Bezig zijn met liefde doet een mens goed in het kwadraat!

Rob Vellekoop, 13 oktober 2015

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Liefde is

Liefde is het enige wat er toe doet

Agenda Bijeenkomsten van het Hart

1e Bijeenkomst zondag 3 mei 2015

Meest recente berichten

Abonneer je op liefdevolle berichten via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven en nieuwe positieve berichten te ontvangen