Emoties zijn besmettelijk

Dagelijks passeren de meest pijnlijke wandaden van mijn medemens. Ik meld ze op de langemars.nl. Zo ook gisteren toen iemand vond dat mensen terecht gegijzeld worden wanneer ze hun boetes niet betalen, ook als zij daardoor hun woonruimte kwijtraken. Zij noemt hen asociaal. Op dat moment ben ik heel erg boos. Dan kan ik niet begrijpen dat iemand zo weinig inlevingsvermogen heeft in het lot van haar medemens.

distelToch heeft deze criticaster een hart vol liefde. Zij (in dit geval) kan er helaas niet bij. Ze heeft de liefde en medeleven opgeborgen onder een laag gepantserd beton. Ze kan geen liefde meer voelen en reageert haar woede en afkeer af op mensen die niets met haar pijn te maken hebben. Zij zijn slechts afleiding van haar gekwetstheid.

Mijn woede zakt weg nadat ik terug ben bij de warmte van mijn eigen hart. Dan voel ik evenveel compassie voor de dame met weinig gevoel voor de niet-betaler als voor de opgesloten wanbetaler. Het wordt opnieuw stil in mij en letterlijk en figuurlijk keert de vrede weer terug. Ik heb ooit geleerd dat emoties aanstekelijk zijn, zelfs besmettelijk. De negativiteit van de dame kreeg mij te pakken en verdrong tijdelijk de liefde zodat ik boos werd.

Rob, 9 maart 2015

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Liefde is

Liefde is het enige wat er toe doet

Agenda Bijeenkomsten van het Hart

1e Bijeenkomst zondag 3 mei 2015

Meest recente berichten

Abonneer je op liefdevolle berichten via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven en nieuwe positieve berichten te ontvangen