Gods liefde

Joost stuurde me een mailtje waarin hij aangeeft dat hij het woordje ‘God’ mist in combinatie met het woordje ‘liefde’. Hij slaat de spijker op zijn kop. Wanneer we praten en denken aan mensenliefde dan zal deze altijd beperkt en vooral voorwaardelijk blijven. Ik denk dat hij daarom groot gelijk heeft: spirituele liefde, de liefde van het hart gaat veel verder dan lief zijn voor elkaar. Gods liefde overstijgt alles.

ZonnigHij/zij/het is zoveel groter dan we ons ooit kunnen voorstellen en vele malen mooier dan we ooit kunnen zien. Goddelijke liefde is eigenlijk energie, voor zover we als mens dat kunnen bevatten. Alles om ons heen is energie, goddelijke energie, wanneer we ons daarvoor openstellen, mogen we deze energie ervaren en kunnen wij op onze beurt deze liefde weer doorgeven aan elkaar.

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Alles rondom ons is energie, is leven. Het stroomt, bruist, straalt en verlicht. Openstaan voor het leven betekent levensvreugde hebben. Je sluiten voor het leven is niets willen voelen, wegkruipen in je gedachten. Afsluiten is een negatieve handeling, weg van het licht, weg van de energie en weg van Gods liefde. Je openen is het leven met volle teugen binnenhalen. Je hart gaat dan tekeer, je bruist van energie en stelt je open voor de LIEFDE van het leven.

In Joost’ woorden: Gods Liefde.

Rob, 14 maart 2015

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Liefde is

Liefde is het enige wat er toe doet

Agenda Bijeenkomsten van het Hart

1e Bijeenkomst zondag 3 mei 2015

Meest recente berichten

Recente reacties

Archief

Abonneer je op liefdevolle berichten via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven en nieuwe positieve berichten te ontvangen